Karjeros diena

Gegužės 31 d. gimnazijoje buvo paskelbta "Karjeros diena". Mokiniai dalyvavo pažintiniuose viizituose, kai kurie patys "pasimatavo" profesijas. 

5a ir 7 b klasių mokiniai susipažino su greitojo maisto restorano "Mcdonalds" darbo ypatumais. 5b klasės mokinai dalyvavo ekskursijoje į natūralius Vokės šaltinius ir susipažino su hidrogeologo profesija.

7a klasės mokiniais išbandė save kelionių organizatorių ir žygių vadovų vaidmenyje: patys suplanavo ir organizavo žygių "Stirinių piliakalnis". 6a klasė žygiavo po Grigiškių apylinkes. 6b ir 8c klasės dalyvavo Energetikos ir technikos muziejaus edukacijoje "#EnergySmartSTART klasė", kur sužinojo apie atsinaujinančius energijos išteklius ir žmogaus poveikį aplinkai, sužinojo, kokie specialistai dirba energetikos sektoriuje. Energetikai – ne tik inžinieriai, bet IT specialistai, ekonomistai, komunikacijos specialistai, aukštalipiai ir profesionalūs vairuotojai. 8ab klasės dalyvavo profesiniame pažintiniame vizite Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje, kur turėjo ir praktinių užsiėmimų. Iab ir IIc klasės lankėsi Užimtumo tarnybos centre "Karjeras". Prasidėjus vasarai dažnas mokinys susimąsto apie sezoninį darbą. Mokiniai turėjo galimybę ne tik susipažinti su pirmu darbu vasarą, bet ir sužinojo, kur to darbo reikėtų ieškoti, kodėl svarbu pasirašyti oficialią darbo sutartį. Darbo sutartimi darbdavys prisiima atsakomybę už darbuotoją, įsipareigoja mokėti sutartą darbo užmokestį. Dažnu atveju pirmas darbas įtakoja ir tolimesnį požiūrį į darbą, tad labai svarbu, kad jaunuolis neliktų apgautas. Antroje užsiėmimo dalyje mokiniai dalyvavo protmūšyje, atsakinėjo į klausimus apie darbo rinką. Mokiniai ir mokytojos smagiai praleido laiką ir gavo daug naudingos informacijos, kuri tikrai pravers ateityje. IIab ir IIIab klasių gimnazistai dalyvavo pamokoje ,,Pirmasis darbas: viskas ką reikia žinoti įsidarbinant”  Valstybinėje darbo inspekcijoje. Tema buvo ypač aktuali - ką reikia žinoti įsidarbinant, kaip elgtis, jei darbdavys nesąžiningas. Pinigai ir piniginis raštingumas ypač svarbios savybės šiuolaikiniams vyresnių klasių mokiniams, todėl ir žinios apie įsidarbinimą aktualios.Taigi žinoti apie savo teises ir pareigas - svarbi šiuolaikinio žmogaus ypatybė. 

Senovės išminčiai teigia, kad tik tada, kai žinai kelionės tikslą, jį  pasieksi. Mokiniai metus, praleistus pamokose, gali palyginti su savęs pažinimo kelione, o baigdami mokyklą jie tiksliai žinos savo asmenines savybes ir ką toliau ketina veikti. Tam padeda Karjeros ugdymo specialistai ir išvykos, skirtos pasimatuoti vienokias ar kitokias profesijas. Tikimės, kad ši diena mokiniams buvo labai naudinga, bei dėkojame visiems prisidėjusiems prie jos organizavimo.

Autorius:
Viktorija Kuzmitovičiūtė, Vilma Markevičienė, Ivona Giedraitienė

Nuotraukos:
Viktorija Kuzmitovičiūtė, Vilma Markevičienė, Ivona Giedraitienė, Liucija Stefanovič, Dalia Gaurytė, Irina Jakubovskaja, Tatjana Biskupska

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas