Edukacinė programa „Erdvinis kinas“.

2024 m. vasario 8 d. Vilniaus savivaldybės Grigiškių gimnazijoje vyko edukacinė programa „Erdvinis kinas“ pagal kultūros pasą. Priešmokyklinio ugdymo grupėms „Žiniukai“, „ABVGDejka“ ir 1a, 2a, 2b, 3a klasių mokiniams tokia projekcija atvėrė galimybę pasinerti į fantastiškų vaizdinių visatą, pasijusti jos dalimi bei suprasti, kad neįmanoma gali tapti įmanoma.
Erdvinis kinas yra mobilus planetariumas, kuris rodo edukacinius filmus 360° kampu kupolo formos ekrane. Erdvinio kino filmai ne tik įtraukia mokinių pasaulio įdomybes, bet ir turi labai daug naudingos mokomosios informacijos, kurią vaikai sugeba įsisavinti kur kas geriau nei skaitant vadovėlį ar žiūrint paprastą kino filmą per televizorių ar įprastame kino teatre. Erdvinis kinas skatina vaikus ne tik žiūrėti, bet ir apmąstyti pamatytus, suvoktus dalykus, kurie skatina jų pasaulio, kultūros suvokimą, ugdo kūrybiškumą bei praplečia akiratį daugelyje sričių.
Mūsų mokiniai matė filmus apie kosmosą, vandenyno gyvūnus ir kitas tematikas. Tokia neįprasta edukacinė programa labai patiko mūsų mokiniams, jie gavo daug naujų žinių ir teigiamų emocijų. Jie taip pat išmoko, kaip veikia erdvinis kinas ir kokie yra jo privalumai. Dėkojame programos organizatoriams, pavaduotojai ugdymui Daliai Gaurytei. 

Autorius:
Alesia Romanovskienė

Nuotraukos:
Alesia Romanovskienė, Ana Kučinskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas