Kūrybiškos rankdarbių išbandymas „Odinių raktų pakabukų gamybos pamoka“

Spalio 17 dieną 2 a klasės mokiniai įsitraukė į nepaprastą kūrybinį iššūkį - edukacinę pamoką "Odinių raktų pakabukų gamyba". Tai buvo puiki galimybė pažinti odos apdorojimo meno paslaptis ir patirti tikrąjį rankdarbių pasaulį.

Edukacinės pamokos tikslas buvo skatinti vaikus kurti savo unikalius raktų pakabukus iš odos, suteikiant galimybę įgyvendinti kūrybines idėjas ir išreikšti savo individualumą. Pamokos metu vaikai turėjo galimybę išmokti apie odos rūšis, jos apdorojimo technikas bei patys sukurti savo gaminius.

Pamokos pradžioje mokiniai susipažino su pagrindinėmis odos savybėmis ir pasiruošė dirbti. Jie mokėsi, kaip ruošti odos gabalėlius, braižyti ir iškirpti formas, reikalingas raktų pakabukams kurti.

Gaminant raktų pakabukus su gyvūnų formos dizainu, vaikai išreiškė savo meilę gamtai. Galėjo pasirinkti iš gausybės skirtingų gyvūnų formų - nuo kačiukų iki šuniukų. Kiekvienas gamintojas savo būdu interpretavo pasirinktą gyvūną, suteikdamas jam unikalias savybes ir spalvas.

Vykstant pamokai, buvo skatinamas kūrybinis mąstymas ir vaikų individualumas. Kiekvienas mokinys turėjo galimybę pasirinkti savo dizainą, spalvas ir formas. Tai skatino vaikų originalumą ir leido jiems sukurti unikalius ir asmeniškus raktų pakabukus.

Ši edukacinė pamoka parodė, kad rankdarbiai gali būti ne tik smagūs, bet ir mokymą skatinantys. Ji paskatino vaikus suprasti, kaip gaminant rankdarbius iš odos, galime būti kūrybingi ir žinoti daugiau apie įvairias medžiagas, jų paskirtį bei apdorojimą.

Dalyvaudami šioje pamokoje, mokiniai išmoko vertinti rankdarbius, kūrybiškumą ir bendradarbiavimą. Tai buvo nepakartojama galimybė ugdyti naujus įgūdžius ir atrasti savo potencialą kūryboje.

Rezultatai rodo, kad moksleiviai su pasididžiavimu ir entuziazmu atsiliepia į tokią veiklą. Tokios edukacinės patirtys ne tik skatina kūrybingumą, bet ir padeda įgyti svarbių įgūdžių, kurie bus naudingi ateityje.

Puiku, kad mano ugdytiniai ir jų darbštumas pasiekė tokį nuostabų rezultatą!

Mes labai dėkingi p. Leonardai Šostak taip pat Trakų amatų centro NVŠ būreliui už įspūdingą edukacinė integruotą pamoką.

Nuotraukos:
Alesia Romanovskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas