Netr. pamokos „Skaitau. Rekomenduoju ir tau“ bibliotekoje

  • Paskelbta: 2024-10-08
  • Kategorija: Renginiai

                                Netr. pamokos „Skaitau. Rekomenduoju ir tau“ bibliotekoje

   Spalio 3 d. ir spalio 7 d. bibliotekoje vyko netr. pamokos, skirtos užklasiniam skaitymui “Skaitau. Rekomenduoju ir tau”. Dalyvavo 2a kl. (mokyt. Ana Kučinskaja, Julija Trunova) ir 4a kl. (mokyt. Rita Juchnevičienė). Šios veiklos tikslas – formuoti pozityvų požiūrį į skaitymą ir ugdyti mokinių skaitymo įprotį.

  2a kl. moksleiviai bibliotekoje rinkosi knygą „Хрестоматия. 2 клacc“. Perskaitę turėjo parengti trumpą kūrinio pristatymą ir pateikti rekomendaciją, kodėl šį kūrinį verta skaityti, kokio žanro mėgėjams jis tiktų. Daugiausia moksleiviai rinkosi pasakas, mielai piešė patikusį kūrinio epizodą.

   4a kl. moksleiviai buvo iš anksto pasirinkę įvairias knygas: Elena Launikonytė „Pelėnas, Varlėnas ir Bobo“, „Trumpos linksmos lietuvių pasakėlės“, Hans Christian „Andersen pasakos“, Violeta Petraitienė „Mergaitė iš Visatos“, pasaka „Dėkingas elnias“ ir kt. Perskaitytas istorijas kiekvienas pristatė žodžiu. Labai svarbus knygos ar kūrinio autorius, pavadinimas, pagrindiniai personažai ir pagrindinė tema.

   Kodėl verta skaityti? Netr. pamokų metu moksleiviai diskutavo apie tai, kokią naudą gauna žmogus skaitydamas knygas. Labiausiai įsiminė faktas, kad skaitydami vos šešias minutes per dieną, galime sumažinti streso lygį net 60%! Svarbu tik susikaupti ir pradėti skaityti.

   Kitas visus nustebinęs faktas yra tai, kad per metus vien tik skaitydamas gali išmokti nuo 4 000 iki 12 000 naujų žodžių! Praturtiname  savo kalbos žodyną, todėl mokame bendrauti su kitais, mokame sklandžiai reikšti savo mintis, samprotaujame, mąstome, laviname savo vaizduotę, tampame įdomiais pašnekovais, plečiame savo interesų ir draugų ratą.

   Bibliotekininkė akcentavo, kad skaitymas gerina rašymo įgūdžius.

   Jeigu norite šį teiginį patvirtinti arba paneigti – perskaitykite 10 knygų ir padiskutuokite su savo lietuvių, lenkų ar rusų kalbos mokytojomis.

Autorius:
Bibliotekos inf.

Nuotraukos:
Bibliotekos fotoalbumas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas