Spalvų poezija

  • Paskelbta: 2024-04-08
  • Kategorija: Renginiai

                                                                    Spalvų poezija bibliotekoje

 

   Prieš pavasario atostogas biblioteka sulaukė ne tik daug lankytojų, bet apie spalvas, kurias labai greitai mums dovanos pavasaris, mokyt. Audronės Antropikienės vedini atėjo pasikalbėti PUG „Abėcėlė“ vaikučiai ir 2a kl. moksleiviai.

   Abi klasės sukūrė tos dienos kalendorių, tokiu būdu prisiminė, kaip lietuvių kalba skamba „pavasaris“, „kovo mėn.“, „ketvirtadienis“, „šviečia saulė“, žiūrėjo video medžiagą apie spalvas, kartojo jas lietuviškai, bibliotekininkė perskaitė eilėraštį „Oranžinis pavasaris“, o moksleiviai klausydami teksto turėjo bandyti atpažinti, kuri spalva eilėraštyje dominuoja. Ir jiems puikiai sekėsi. Sekanti užduotis priešmokyklinukams puikiai pavyko, mat kvadratėliuose pagal lietuviškai užrašytas spalvas spalvino atitinkamą langelį, 2a kl. moksleiviai kvadratėlio spalva turėjo perrašyti žodžius spalvotai.

   Kovo mėn. minime Tarptautinę poezijos dieną, todėl 2a kl moksleiviai raiškiai skaitė eilėraštį „Garnys“ iš Kazio Borutos knygos „Čir vir vir pavasaris“. Visiems patiko Linos Darbutaitės poezijos knyga „Baltas dangus“, tad visi kartu skaitėme ir nagrinėjome metų laikų kaitos tematiką eilėse „Vienaragis“ ir „Močiutės ruduo“.

   Spalvų poezija bibliotekoje visus mus nuteikė maloniai. Buvo jauku ir gera!

 

  

Autorius:
Bibliotekos inf.

Nuotraukos:
Bibliotekos fotokronika

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas