Šventėme tarptautinę GIS dieną

  • Paskelbta: 2023-11-19
  • Kategorija: Renginiai

Geografinės informacinės sistemos (GIS) – tai kompiuterinių žemėlapių kūrimo priemonių visuma, iš įvairių duomenų bazių ir šaltinių gaunamus buvimo vietos duomenis, tokius kaip gatvės, pastatai, vandens telkiniai, teritorijų aukščiai ir pan., paverčianti vizualiais sluoksniais. GIS diena skirta parodyti, mokyti ir įkvėpti kitus. 

Lapkričio 15 d. IV klasės mokiniai Maksim ir Eduard, ne vieną kartą dalyvavę konkurse ‘Mano žemėlapis Lietuvai“, 8c klasės mokinius supažindino su GIS platforma, mokyklų projektinėmis veiklomis, pasidalino žiniomis, savo patirtimi kuriant žemėlapius. 7A klasės mokiniai geografijos pamokos metu virtualiai keliavo po sostinę, susipažino su kompleksiniu GIS Vilniaus DNR - integruotu detaliausiais Vilniaus miesto istoriniais planais, nuotraukomis, įamžintomis ir aprašytomis asmenybėmis, jų atminimo ženklais, dabartinėmis ir istorinėmis gatvėmis. Mūsų gimnazija yra GIS mokykla, tad kiekvienas bendruomenės narys gali naudotis ArcGIS Online programinė įranga. 

Kviečiame prisijungti prie gimnazijos GIS komandos, kurti savo skaitmeninius žemėlapius ir dalyvauti konkurse „Mano žemėlapis Lietuvai“. Visą informaciją rasite čia: https://www.gisbaltic.eu/lt-lt/gis-mokykla/konkursas

Mokytoja Gražina ir IV a klasės mokiniai Maksim, Eduard

Autorius:
Gražina Pleskevičiūtė, Maksim Prusakov, Eduard Anufrijenka

Nuotraukos:
Gražina Pleskevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas