Ruduo - ekskursijų į biblioteką metas

  • Paskelbta: 2023-09-27
  • Kategorija: Renginiai

                                                 Ruduo - ekskursijų į biblioteką metas

   Po ilgų vasaros atostogų, nuskambėjus rugsėjo 1- osios skambučiui mokytojai ir moksleiviai bibliotekos neužmiršta, nes knygų pasaulis vilioja... Tad rugsėjo 20 d. bibliotekoje lankėsi PUG „Žiniukai“ (mokyt. Ana Bogdevičienė), o rugsėjo 22 d. – 1a kl. (mokyt. Ana Kučinskaja).

   Ekskursantams bibliotekininkė pasakojo apie bibliotekos struktūrą  - skaityklą ir abonementą. Priminė, jog jaukioje ir tylioje skaitykloje mokytojai gali atlikti savo darbus, moksleiviai gali paruošti pamokas, pasinaudoti mokslo žinioms internete, nes yra 4 kompiuteriai, gali atsispausdinti reikiamą informaciją, pavartyti ar paskaityti žurnalus, knygas, pažaisti interaktyviu stalu arba tiesiog pailsėti, pasimėgauti eksponuojamomis gimnazijos bendruomenės parodomis.

   Abonemento patalpoje moksleiviams labai patiko spaudinių kvapas, netgi teigė, kad jaučiasi tarsi knygyne. Kartu apėjome knygų fondą, pasikalbėjome, kokiu būdu galima pasiimti knygas į namus ar pavartyti skaitykloje, akcentavome, kad jas reikia saugoti kaip savo, negalima jose rašyti, piešti, juolab plėšyti.

   Bibliotekininkė supažindino su mažiausia ir didžiausia bibliotekos knyga. Mažiausia sulaukė ypač didelio dėmesio.

   Kartu spėjome sudėlioti bibliotekos kalendorių, kadangi ruduo – padainavome jam skirtą dainelę, o parodai „Rudeniui“ spalvinome lapus ir grybus-labirintus, žiūrėjome edukacinę video medžiagą rudens tema.

   Buvo gera matyti laimingus vaikų veidelius, išgirsti jų juoką. Lauksime sugrįžtant.

 

Autorius:
Bibliotekos inf.

Nuotraukos:
Bibliotekos fotokronika

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas