PROJEKTAS „STEBUKLINGŲ PASAKŲ ŠALYJE“ II dalis

Tęsiant ankščiau pradėtą projektą „STEBUKLINGŲ PASAKŲ ŠALYJE“, šiais metais bendradarbiavome su įvairaus amžiaus mokiniais: priešmokyklinė grupė „ABĖCĖLĖ“ mokytoja Valentina Pavliukovič ir 4b kl. mokytoja Viktorija Anikanova. Kartu aptarėme teatralizuotą pasaką „Pagrandukas“ ir pasakų svarbą pristatant jas skirtingais būdais (eilėraštukų deklamavimas, dainų siejamų su pasakomis).

          Projekto tikslas –formuoti skaitymo įgūdžius, įsiminti perskaitytą tekstą, plėtoti sakytinės ir rašytinės kalbos gebėjimus, ugdyti vaikų raiškųjį skaitymą perduodant  savo požiūrį į veikėjus ir įvykius.

     Projektas vyko keliais etapais: iš pradžių mokiniai susipažino su pasaka, aptarė veikėjus, mokėsi raiškiai perteikti skirtingus tekstus, naudojant intonaciją ir skirtingus pateikimo būdus. Pagilinta komunikavimo kompetencija: herojų charakterizavimas, pasakos siužeto prisiminimas, pasakų elementų imitavimas. Sukurtos dekoracijos lėlių teatrui - nupieštos pasakų veikėjų lėlės.

     Projektą vainikavo nuostabus vaikų  pasirodymas: buvo suvaidinta  pasaka, deklamuojami eilėraščiai, sudainuotos dainos. Kviečiame susipažinti su atliktu darbu. https://youtu.be/wgR_KOEtLBU 

Autorius:
Viktorija Anikanova, Valentina Pavliukovič

Nuotraukos:
Viktorija Anikanova, Valentina Pavliukovič

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas