BT ir LAKMA projektas ,,English Through Media Literacy"

Jau ne pirmus metus Britų tarybos Lietuvoje finansuojami ir Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacijos LAKMA organizuojami anglų kalbos kursai. Šiais mokslo metais (2023-2024 m.m.) Vilniaus savivaldybės Grigiškių gimnazijos mokytojos Svetlana Beneckienė, Ala Vakar, Alesia Romanovskienė, Jevgenija Petrucina, Svetlana Rogovskaja, Božena Senkevič, Teresa Beliak ir Dalia Gaurytė taip pat įsitraukė į projektą „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“. Nuotoliniai užsiėmimai du kartus per savaitę buvo naudingi – visos pagerinome anglų kalbos žinias, o mokymosi ,,akimirkos” buvo ne tik naudingos, bet ir labai įdomios.

Vasario viduryje mūsų mokyklos mokiniai, jaunesnieji MEPA ambasadoriai, ir mokytojai turėjo labai įdomų susitikimą su Estijos Respublikos ambasadoriumi Kaimo KUUSK. Mokiniai ir mokytojai drąsiai komunikavo anglų kalba.

https://grigiskiugimnazija.lt/lt/naujienos/projektine-veikla/2024/02/mepa-projekto-vykdymas-2024-02-14-01-28

Kovo pabaigoje mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai (Dalia Gaurytė ir Daiva Griškevičienė), kurie vykdo MEPA projektą, vyko į Strasbūrą, kur vyko Euroscola renginys Europos Parlamente. Į šį EP simuliacinį posėdį atvyksta jaunuoliai iš visų ES šalių, šalių kandidačių ir netgi Didžiosios Britanijos, kuri jau nebėra ES narė. Šių metų posėdžio tema – moterų teisės ir laisvės. Mūsų sesija prasidėjo Robertos Metsolos, Europarlamento prezidentės, sveikinimo kalba. Tuomet šimtai mokinių iš skirtingų ES šalių turėjo galimybę užduoti rūpimus klausimus lyčių lygybės komiteto sekretoriui Henriui Wasungui ir EP nariui João Albuquerque. Po pietų pertraukos turėjome galimybę pabūti tikraisiais EP nariais. Komunikavimas vyko anglų kalba.

https://mepalietuva.eu/naujienos/darbas-europos-parlamente/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3qsQFmbMZ5xO3mR547UAm7Fci5g48dMBswDhq6TPN07P8iQB1XeV-xXiU_aem_AbLxAqy_nqwqvfZFjFKy9yWZe6wC06zAvcLEnibhirKkUtcIlQG7fdrdJahB4j0x9BpjPBySh3Rgz0UKhH5SSAno

Gegužės 17 d. Jungtinės Karalystės ambasadoje Vilniuje vyko šių metų projekto „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“ (angl. „English Through Media Literacy“) uždarymo renginys. Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Brian Olley tare sveikinimo žodį ir įteikė projekto „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“ sertifikatus. Uždarymo renginyje visi puikiai ir nuoširdžiai pabendravo, pasidalino įspūdžiais.

Nors dar kai kurioms šio projekto grupėms yra likę keli užsiėmimai, bet mokytojos jau galvoja ir apie kitus metus – nori mokytis anglų kalbos toliau.

Dalyvauti Britų tarybos Lietuvoje finansuojame ir Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacijos LAKMA organizuojamuose anglų kalbos kursuose kitais metais jau yra daugiau norinčių.

Kelios nuotraukos iš uždarymo renginio Jungtinės Karalystės amabasadoje.

Autorius:
Dalia Gaurytė

Nuotraukos:
Dalia Gaurytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas