Akcija „Lietuva skaito 2024“

                                                                Akcija „Lietuva skaito 2024“

    Mūsų gimnazijos PUG „Abėcėlė“ (mokyt. V. Pavliukovič), 2b kl. (mokyt. V. Vaiciulionienė), 3a kl. (mokyt. T. Adomaitienė), 4c kl. (mokyt. E. Paškevič) mokiniai ir kt. klasės dalyvavo akcijoje „Lietuva skaito 2024“. Viena pamoka gegužės 7-ąją buvo skirta skaitymui savo malonumui. Skaitymas yra puiki galimybė skatinti vaikų kūrybiškumą, kurti naujas idėjas bei lavinti fantaziją. Be to, reguliarus skaitymas turtina žodyną. Akcija „Lietuva skaito 2024” yra puiki iniciatyva, kuri puoselėja skaitymo kultūrą ir skatina vaikus skaityti ne tik mokymosi tikslais, bet ir dėl malonumo.

   Taigi... PUG „Abėcėlė“ gimtąja kalba skaitė pasakas. 2b kl. pristatė patikusias knygas iš bibliotekos fondo. 3a kl. moksleiviai padirbėjo itin rimtai: pateikė pasiūlymus kasmetiniai apklausai „В библиотеке хочу читать книги о...“; pristatė naujausias, dažais kvepiančias bibliotekos knygas perskaitydami autorių, pavadinimą ir pradžią; atsakė į klausimą „Kodėl REIKIA skaityti?“; išsirinko knygas į namus. 4 c kl. skaitė lenkų kalba ištraukas iš lenkų k. vadovėlių.

    5b kl. moksleiviai skyrė skaitymus rusų k. Vilhelmo Šekspyro atminimui, mat populiariam anglų poetui ir dramaturgui šiemet sukako 460 metų. Mokiniai bandė įsiminti kiekvienam išprususiam žmogui žinomus kūrinių pavadinimus bei jų pagrindines temas, tai „Hamletas“, „Romeo ir Džuljeta“, „Kralius Lyras“ ir kt.

   Ačiū visiems dalyvavusiems!

Autorius:
Bibliotekos inf.

Nuotraukos:
Bibliotekos fotokronika

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas