Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė 2024

                                           Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė 2024

 

   Metai praskriejo ir gimnazijoje vėl nuaidėjo Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės 2024 renginiai.

   Edukacija „Literatūrinė gamta“ 2a kl. moksleiviams labai patiko, mat užduotėles „Surask/Išgirsk/Užuosk“ atlikome gimnazijos kieme. Suradome kažkieno pėdsakus, kankorėžį, paukščius, klausėmės paukštelių čiulbesio, vėjelio, uostėme medžio žievę, eglės šakeles. Grįžę į skaityklą skaitėme knygelę apie atbudusią gamtą „Здравствуй солнце!“, kūrėme autoriniam portretui „Mano gamtos paveikslėlis“ medžiagą.

  Su 3a kl. (mokyt. Tatjana Adomaitienė) moksleiviais netradicinė pamoka „Juk skaityti malonu“ vyko gimnazijos naujumu kvepiančiame kupole. Pasikeisdami slaitėme knygą Мартинас Вайнилайтис „Цветные гномы“, o „Skirtukų dirbtuvėlėse“ iš anksto sukūrę autorinius skirtukus knygoms – parengėme parodą „Mano skirtukas“. 2a kl. (mokyt. Alesia Romanovskienė) moksleiviai taip pat prisidėjo prie šios kultūrinės veiklos.

   Vykdydami projektą „Mus kalbina knygos lapeliai“ bibliotekoje apsilankė gimnazijos PUG „Žiniukai“ (mokyt. Ana Bogdevičienė). Bibliotekininkė pasakojo ir parodė video medžiagą, kuo skiriasi knygų leidimas anksčiau ir dabar, o virtualioje ekskursijoje keliavome po šių laikų leidyklą. Aptarėme, iš kokių masiškų popieriaus rulonų karpomi puslapiai, kokias pagrindines spalvas leidykloje naudoja ir kaip iš 4-ių pagrindinių spalvų išgaunamos visos kitos. Akcentavome, kad yra įvairių leidinių formų ir dydžių. Susipažinome su mažiausia bibliotekos knyga, kuri telpa į delniuką ir su didžiausia, kurią vos galima pakelti. Vaikai patys kūrė knygelę sau, tapo iliustratoriais ir autoriais.

   Iki sekančios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės!

Autorius:
Bibliotekos inf.

Nuotraukos:
Bibliotekos fotoalbumas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas