Sensoriniai skaitymai bibliotekoje su 3a kl.

  • Paskelbta: 2023-12-06
  • Kategorija: Renginiai

                                                     Sensoriniai skaitymai bibliotekoje su 3a kl. 

 

Kalendorinę žiemą pasitikome su 3a kl. (mokyt. Tatjana Adomaitienė). Jaukioje gimnazijos skaitykloje susipažinome su sensoriniu skaitymu. Kas tai? Tai skaitymas kitoks, neįprastas, tai edukacinė programa vaikams, tarp jų ir turintiems autizmo spektro arba kalbos ir komunikacijos sunkumų. Žinoma, šią edukacijos formą galima pritaikyti ir minėtų negalavimų neturintiems vaikams, jiems tokia forma NENUOBODU skaityti, girdėti ir net „jausti“ tekstą.

Sensorinių skaitymų eigą sudaro trys dalys – istorijos skaitymas pasitelkiant pojūčius, praktinė užduotis pagal knygos tekstą, žaidimai.

Taigi pradžioje edukacinio susitikimo bibliotekininkė visus supažindino su taisyklėmis, lėtai skaitė istoriją iš knygos „Белчонок Софи, или Осторожно драконы!“ (aut. Дейзи Медоус  ), moksleiviai užsimerkė, jiems buvo išdalintos morkinės ir žydros spalvos kortelės, kai nuskambėdavo žodis „Лили“ – turėjo būti keliama morkinė kortelė, nuskambėjus žodžiui „Джесс“ – mėlyna kortelė (tai reikalauja itin atidaus teksto klausymo, o vaikai supranta tai kaip „rimtą žaidimą“, todėl stengiasi koncentruoti dėmesį).

Tekstas pasirinktas neatsitiktinai, mat mokoma jame DRAUGAUTI, o draugystė – vienas gražiausių jausmų. Diskutavome netgi apie tai, kuo gi galėtų „kvepėti“ draugystė. Gal vanile, gal obuoliu, gal medumi?..

Praktinė užduotis: baltame popieriaus lape vertikaliai reikėjo parašyti žodį „ДРУГ“, o aptarę pagrindinius kūrinio veikėjus bei temą, moksleiviai prie kiekvienos vertikalios raidės užrašė tai pagrindinei temai būdingą žodį ar žodį iš šalia esančios raidės. Iš surašytų žodžių turėjo sukurti originalų sakinį temai DRAUGYSTĖ.

Manome, kad mums pavyko!

Iki kitų susitikimų!

Autorius:
Bibliotekos inf.

Nuotraukos:
Bibliotekos fotokronika

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas