Dairomės po senąjį VU Filologijos fakultetą

            Birželio 8 dieną Grigiškių gimnazijos III c, d, e klasių mokiniai su savo mokytojomis Svajone Kazakevičiene ir Renata Žiškiene apsilankė Vilniaus universiteto Filologijos fakultete.

             Agnė Leonaitė, VU Filologijos fakulteto akademinių reikalų konsultantė, organizavo 
universitete įdomią ekskursiją. Universiteto ir Filologijos fakulteto istoriją turėjo prisiminti ir patys mokiniai – kada universitetas įkurtas, kas žinoma apie Baroko epochos kūrėją M.Sarbievijų, kurio vardu pavadintame pagrindiniame fakulteto kiemelyje ir prasidėjo pažintis su senuoju Vilniaus universitetu. Kitas - puošniausias ir svarbiausias - universiteto Didysis kiemas, kuriame vykdavo ir tebevyksta svarbiausios Universiteto šventės ir iškilmės. Mokinių dėmesį patraukė kieme esančios puošnios karietos, kurios čia dėl kiemelyje vykstančio filmavimo. Patekus į kitą mažą, bet labai gražų observatorijos kiemelį, akį traukė ant senosios universiteto observatorijos priestato  bokštų esantys užrašai lotynų kalba: „Tatai Uranijos (mūzos) namai: šalinkitės kasdieniški rūpesčiai! Čia niekinama menka žemė, iš čia kylama į žvaigždes!“

             Atėję į Simono Daukanto  vardu pavadintą kiemelį, patekome į kiemo viduryje vešliai žaliuojančio  ąžuolo, atgabento iš S. Daukanto gimtinės ir pasodinto VU 400 metų sukakties proga, pavėsį. Viena iš su mokiniais buvusių mokytojų dalyvavo sodinant šį, dar mažą buvusį, ąžuoliuką. Kiemelis apsuptas įvairiais amžiais statytų  Filologijos fakulteto  pastatų. Antrajame fakulteto aukšte gerėjomės dailininko  R. Gibavičiaus freskomis, kuriose įamžintas pats S. Daukantas. Labai patiko P.Repšio freskos, skirtos K.Donelaičio poemos „Metai“ personažams.

              Apsilankėme V.Krėvės, K.Donelaičio auditorijose. Pastarojoje klausėmės paskaitos apie Filologijos fakulteto studijų galimybes mokiniams ir studentams, karjeros ir įsidarbinimo galimybes universiteto absolventams.

               Pasisėmėme istorijos, kultūros, literatūros žinių, išplėtėme karjeros akiratį.

                                                                                 Svajonė Kazakevičienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, 
                                                                                 Renata Žiškienė, geografijos mokytoja

Autorius:
Svajonė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Svajonė Kazakevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas